Laro Tape B.V.

От 2005 г. "Рота Тейп" ООД е ексклузивен представител за България на нидерландския производител на тиксо с фирмен текст "Laro Tape" B.V.

Приключение на "Ларо Тейп" започва на 1 октомври 1975 г., когато г-н Карел Ролвинк основава "Laro Tapes Linschoten". След пет години едноличното дружество прави път на Laro Tape B.V., което с течение на годините се разраства и се утвърждава на пазара за опаковки, както на местно, така и на международно ниво.

Дейността на нашите дългогодишни партньори е тясно профилирана в печат на тиксо PVC солвент, хартиено солвент, полипропилен хот-мелт и полипропилен акрил.

Към днешна дата "Laro Tape" B.V. разполага с над 20 печатни машини, които се управляват частично от четири робота.

тиксо Ларо Тейп

Cintas Adhesivas Ubis S.A.

"Рота Тейп" ООД е официален представител за България и на испанския производител на опаковъчно тиксо Cintas Adhesivas Ubis S.A.

Завод "Убис" започва своята дейност през 1970 г., а две години по-късно стартира и собствено производство на опаковъчно тиксо с лепило солвент и хот-мелт. През годините завод Убис непрекъснато реинвестира в иновации и следва всички технологични новости, което им позволява да се превърнат в единствения испански производител на опаковъчно тиксо и един от лидерите в Европа.

Тиксо Убис

Десет пъти около света

На дневна база Ларо Тейп произвежда над 20 000 ролки тиксо с фирмен текст и доставя не по-малко от 400 000 километра напечатана лента всяка година. Това е почти 10 пълни обиколки на земното кълбо, което превръща Laro Tape B.V. в лидер на пазара в Нидерландия, но и във водещ производител и доставчик на опаковъчни ленти в Европа.

тиксо Laro Tape

Производство на тиксо Убис в числа

Завод Убис е с площ 25 000 m² и работят над 105 служители. Годишният производствен капацитет е 400 милиона m² опаковъчно тиксо, като се извършва износ в повече от 70 държави по целия свят.

В момента в завода работят 2 машини за производство на солвентно тиксо. Първата е с широчина 1,7 м. и се използва изцяло за производство на маскиращи продукти, докато втората се използва за всякакъв вид опаковъчни ленти и е с широчина 2,1 м. Втората е най-модерната, най-голямата и най-бързата машина в света към днешна дата.

През 2007 г. е предприета мощна инвестиция с поглед към следващите 30 години, която поставя Cintas Adhesivas Ubis S.A. във важна позиция на пазара на солвентни тикса.

В производството функционира 2,1 м. широка хот-мелт машина за производство на специализирани и опаковъчни ленти, както и 14 разролващи машини. Изцяло компютъризираният склад е с капацитет 3 000 палета.

И не на последно място, Убис Испания разполага със собствена лаборатория, оборудвана с най-добрите инструменти и технически средства на пазара.

тиксо Ubis